I PER SABER-NE MÉS…

1. Què faig amb el paper d’alumini? I amb el paper transparent que serveix per embolicar aliments? Tots dos han de dipositar-se en el contenidor groc, sempre que no estiguin excessivament tacats de greix. Si contenen molts restes orgàniques, han d’anar a les escombraries normals (contenidor de resta).


2. On van els aerosols o els pots de pintura? Si són de mida domèstic (no envasos industrials) es poden dipositar al contenidor groc, però sempre que abans hàgim esgotat el producte de el tot, és a dir, que estiguin totalment buits per evitar substàncies tòxiques i vessaments que contaminin. En cas contrari s’han de dipositar en un Punt Net (a Catalunya, deixalleria ).


3. Per què el bric va al contenidor groc i no a el blau, si és de cartró? Perquè el bric, encara que aparentment és només de cartró, té en el seu interior alumini i / o plàstic, i el procés de reciclatge és diferent a el del cartró i paper.


4. Què passa amb les caixes de pizza? Encara que estiguin una mica tacades, i sempre que siguin de cartró, s’han de dipositar al contenidor blau.


5. Què faig amb les càpsules de cafè? Les tiro al contenidor groc? Les càpsules de cafè, a l’igual que les bosses de te, s’han de dipositar en el contenidor de resta, mai al groc. En el cas de les primeres, hi ha a més canals de recollida paral·lels organitzats pels propis fabricants on es poden portar.


6. Quan un bolígraf es queda sense tinta, on el tiro? La majoria de les persones pensen que és plàstic. No obstant això, la naturalesa d’aquest material difereix dels que s’han de dipositar al contenidor groc. Ha de posar-se al contenidor de la resta.


7. I les deixalles diaris com tovallons de cuina o els papers bruts? Han d’anar al contenidor blau? No, aquests residus, a l’igual que els bolquers, han d’anar al contenidor de resta.


8. Quan vam comprar un televisor nou, el seu embalatge està format per molts materials . A quin contenidor va cada un? La caixa, al contenidor blau. El porexpan, que prevé a la televisió de rebre cops, va al contenidor groc. Si hi ha plàstic de bombolles, també. El televisor antic, a la deixalleria.

Interrogants: font.

Informació extreta de: font.